Vilkku

7 v

Perustiedot

Nimi: Vilkku
Rotu: Sekarotuinen

  • Isän puolelta: suomenajokoira
  • Emän puolelta: jämtlanninpystykorva

Sukupuoli: Narttu
Syntymäaika: 11.3.2005

Koko

Säkä: n. 58 cm (kotimittauksella)
Paino: n. 27 kg

Terveys

Sterilisaatio vuonna 2006
Hampaidenpuhdistus keväällä 2010

Luonne:

Rakastaa omaa laumaansa. Heiluttaa jatkuvasti häntäänsä. Innokas hössöttäjä, lenkille lähtiessä haukkuääni on hyvin kuuluva. Epävarmuus vieraiden (pikku)koirien seurassa saa Vilkun räkyttämään. Omaa vahvan metsästysvietin.

Miksi Vilkku?

Koko juttu sai alkunsa, kun minä olin kymmenvuotias ja halusin kanin, koska jollain kaverillanikin oli. Vanhemmat eivät kuitenkaan lämmenneet sille idealle, vaan alkoivat miettiä uuden koiran hankintaa. Olihan meillä tuolloin 14 ja risat vanha sekarotuinen koira Susku. Löysimme isäni kanssa Citymarketista ilmoituksen sekarotuisista pennuista. Isäni soitti sinne ja kävimme jossain välissä katsomassa pentuja. Taisimme vähän ihastua erääseen harmaaseen pentuun.

Vielä ilmeisesti katseltiin pentuja muualta, kunnes isäni laittoi erään koulupäivän aikana minulle viestin, jossa kertoi varanneensa "sen harmaan pennun". Pentu haettiin vappuna, mutta ennen sitä sille oli valittava nimi. Nimen valinta olikin jo asia erikseen. Kun mietimme koiran nimeä, radiosta kuului joku Maija Vilkkumaan laulu ja sanoin: "Maija Vilkkumaa!" tai jotain sinne päin, koska halusin, että radiota laitettaisiin kovemmalla. "Maija?" äiti ehdotti. Lopulta nimeksi valittiin Vilkku. Olihan nimeksi mietitty myös vappua, Päivää Jona Pentu Tulisi, mutta Vilku on ehdottomasti enemmän Vilkku kuin Vappu.