Keskiviikkona oltiin Netan kanssa 4H:n järjestämässä arkitapakoulutuksessa. Meni hyvin, sillä Netalle suurin osa jutuista oli jo tuttuja. Oli kontaktia, seiso-käskyä ja hihnassa vetämättä olemista. Käskin Netan tosin seuraamaan, koska eihän se vedä hihnassa.

Tänään oltiin agilitypäivässä. Se oli myöskin 4H:n järjestämä. Kouluttajana oli niina Leinonen Koirakoulu Napakasta ja koulutus oli Napakan hallilla. Heti alussa oli nopeasti agilityn teoriaa. Sain Netan kanssa aluksi kokeilla omatoimisesti keppejä, sillä muita esteitä otettiin yksitellen. Kepeissä oli verkot ja kepit sujuivat ihan hyvin.

Putkeen Netta osasi mennä kivasti, joten kokeiltiin hyppy-putki-systeemiä. Hypyssä ei ollut rimaa. Se meni hyvin ja se piti vielä toistaa. En oikein osaa nyt selittää, mutta Netan piti jotenkin antaa hakea hyppyestettä ja hyvin se meni. Kokeiltiin samaa juttua sekä pelkkää putkea sittemmin omatoimisesti.

Seuraava juttu taisi olla hyppy. Netta sai suoraan kokeilla kahta hyppyä. Rimat olivat minikorkeudella. Aluksi Netta taisi säätää jotain, mutta toisella kerralla juttu taisi jo onnistua. Sitten piti kokeilla takaaleikkausta. Netta meni ihan kivasti, mutta piti kokeilla toisen kerran, jolloin en kannustanut Nettaa ihan niin kamalan kovasti. Kivahan tässä on olla itse aina jalat solmussa.

Seuraavana vuorossa olikin kai pituushyppy. Se meni kivasti, joten minun piti ohjata Netta sinne putkesta. Sekin sujui ihan kivasti. Sitten vuorossa olikin tauko, jolloin käytin Nettaa vähän ulkoilemassa. Tauon jälkeen oli vuorossa pussi. Sieltä Netta tuli nätisti läpi luokseni. Sitten sain kerran tai pari ohjata Netan pussiin. Kangasta pidettiin koko ajan ylhäällä. Hyvä myös, että sain kuulla, ettei minun tarvitse koko ajan laittaa Nettaa istumaan. Se saattaisi muuten kuulemma kyllästyä.

Seuraava este oli puomi. Aluksi minun piti pitää Netta hihnassa. Hienosti se kiipesi, mutta sen oli pakko napsia kaikki puomille jääneet namit, joista muut koirat eivät olleet välittäneet. Sitten minun piti ohjata Netta ensin putkeen ja sieltä puomille. Netta meinasi aluksi ohittaa puomin, mutta hyppäsi sinne sitten ja kipitti vauhdilla. Olin aiemmin ajatellut, että mitä jos se hyppäisi puomilta alas ilman hihnaa, mutta ei se niin tehnyt.

Viimeisenä oli vuorossa A-este. Sinne sain ohjata Netan heti putken kautta. Netta sinkosikin A:lle putkelta vauhdilla. Onhan tuo aika vauhdikas! Tehtiin sama juttu vielä kerran. Tämän jälkeen päivä loppui ja lähdettiin kotiin. Nyt Netta on tosi väsynyt, eikä se ole mikään ihmekään.