Netta kävi tänään sterilisaatiossa Joen eläinlääkäriasemalla Jussi Hyvösellä. Netalta siis poistettiin vain munasarjat, jolloin toipuminen on nopeampaa. Lisäksi Netalta puhdistettiin pyynnöstämme hampaat hammaskivestä. Netta oli kuulemma havahtunut hammaskivenpoiston aikana ja meinannut lähteä pöydältä. Tulin koulusta eläinlääkäriasemalle ja odottelin ehkä reilun tunnin (Netan aika oli klo 13.30 alkaen). Kun Netta alkoi enemmänkin heräillä, pääsin sen luokse. Se heilautti pari kertaa häntäänsä ja makasi sitten siinä.

Myöhemmin äitikin tuli paikalle. Nettaa ei oikein huvittanut nousta, vaikka ilmeisesti yleensä koirat haluavat nopeasti pois eläinlääkäriltä... Netalle laitettiin vielä jotain juttua suuhun (kuuluu hampaidenpuhdistukseen) ja kauluri kaulaan. Kaikesta houkuttelusta huolimatta Nettaa ei haluttanut nousta ylös. Jos sitä vähän kohotettiin kyljeltään, se palasi pian makoilemaan. Hajusta päätellen Netan anaalirauhaset taisivat tyhjentyä yhdessä välissä...

Saimme hoito-ohjeet ja lääkkeet Netalle. Tikit pitää käydä poistamassa 10-14 päivän päästä. 10-14 päivää Netan on myös oltava pelkillä hihnalenkeillä, eikä mitään pitkiä lenkkejä. Antibioottikuuri aloitetaan huomenna. Netta ei halunnut nousta jaloilleen ja äiti kantoi Netan autoon. Kun päästiin kotiin, Netta piti vielä kantaa minun huoneeseeni lepäilemään. Netalla on petinä häkin muovialusta ja kaksi vauvanmakuupussia. Tokkurassahan tuo Netta vielä luonnollisesti on.


Saatiin taas kerran hyvää ja mukavaa palvelua Joen eläinlääkäriasemalta. Nyt Netalla ei pitäisi vähään aikaan olla tarvetta käydä eläinlääkärillä, kunhan toipuminen sujuu niin kuin pitää ja kunhan tikit käydään poistamassa. Tässä alla vielä vappuna otettu Netan kaksivuotiskuva.