Nyt juoksujen (ja sadesään) takia kuvaussaldo on pyöreä nolla. Palataanpa siis ajassa vähän taaksepäin, katsotaan muutamaa vanhaa kuvaa ja mietitään, mitä onkaan tapahtunut. Kuvissa ei ole mitään koiran seisomisen riemuvoittoa. Kuten kolmesta ensimmäisestä kuvasta huomaa, ei ole seisomista tilanteen takia korjattu/älytty korjata. Neljännessä kuvassa taisin vähän jalkoja säätää mutta itse Netta pysyi paikallaan ja tarkkaavaisena. Viimeinen kuva taas... Pönöttää ja kaula näyttää tyhmältä, mutta kukapa aina kuvissa onnistuisi?

Noin vuosi sitten (kuva 5.9.2010)

Oltiin Netan kanssa jo käyty pari kertaa PoKSin pentukurssilla. Netan elämään oli kuulunut myös se niin sanottu mörkövaihe. Syyskuussa pentukoulu jatkui. Pentukoulun lopputestin aikana ohjaajalta tuli kommenttia, että aika reipas sheltti on. Otettiin siis ensimmäinen askel kohti reippaampaa koiraa.

Netan ollessa puolivuotias (24.10.2010)

24.4.2010 Netalla tuli täyteen puoli vuotta. Kokoa oli ehtinyt jo karttua enemmän ja olipa maitokulmahampaatkin käyty poistattamassa ylhäältä. Samaisena päivänä oli myös Netan ensimmäinen mätsäri, jossa Netta vähän ujosteli tuomaria.

Ensimmäisten juoksujen aikaan (9.3.2011)

Netan ensimmäiset juoksut alkoivat 21.2. eli olivat vielä meneillään 9.3. Takana ei ollut mitään erikoista, ainoastaan juoksujen takia tehtyjä hihnalenkkejä. Katsokaapa tuota Netan turkkia, joka näyttää epänettamaisen muhkealta...

Noin kuukausi sitten (29.7.2011)

Takana oli jo enemmän mätsäreitä ja selvästi rohkaistuneempi Netta. Takana oli myös huhtikuussa ollut Lappeenrannan näyttely, josta tuloksena oli JUN-H. Turkki oli kesän kunniaksi pudonnut.

Viime viikolla (26.8.2011)

Joensuun koiranäyttelyt olivat onnellisesti takanapäin, tuloksena molempina päivinä JUN-H. Samoin takana olivat myös ne elokuun mätsärit, joissa olikin sinisen nauhan juhlaa. Ensimmäiset juoksut olivat alkaneet paria päivää aiemmin (24.8.)

Kysymys kuuluukin seuraavalla tavalla. Millainen Netta olisi, jos sen kanssa ei olisi käyty missään?

Jos pentukoulun jälkeen ei olisi käyty missään, tilanne voisi olla aivan erilainen. Voisi olla, ettei Netta olisi varautunut vaan suorastaan arka ja pelokas. Voisi olla, että Netasta olisi tullut tavallaan ongelmakoira. Tämähän on tosin kaikki naurettavaa jossittelua, sillä Nettaa ei hankittu pelkäksi kotikoiraksi vaan myös harrastuskaveriksi.