Juuri niin. Olin jo ajatellut, että ehkä se toko ei olekaan meidän juttu. 2010 alkeiskurssin jälkeen annoin asian olla. Netta oli silloin vielä pentu ja muistaakseni varautuneempi kuin nyt. Joka tapauksessa bongasin PoKSin sivuilta Toimiva koira-kurssin ja päätin ilmoittaa Netan sinne. Meille vastattiin, että meille suositeltaisiin tokon jatkokurssia. Suostuin siihen. Tällä viikolla muistuttelin mieleen alokasluokan liikkeitä. Tänään sitten alkoikin kurssi.

Jatkoryhmä ei ainakaan taida olla kovin iso. Meitä oli paikalla yhteensä kuusi. Hallissa ei ollut kylmä, joten takin ja lapaset pystyi hyvin jättämään seinustalle odottamaan. Namit kiinnostivat heti alusta asti Nettaa. Kyllähän nyt juusto kelpaa, miksipä ei?

Aluksi katsottiin perusasentoa. Meillä oli vielä käsimerkki mukana. Netta onneksi ei mennyt kovin kauas, joskus sillä kun on ollut tapana mennä aika kauas perusasentoon. Seuraavaksi taisi olla luoksepäästävyys. Aluksi Netta nousi seisomaan, mutta istuutui melkein heti.

Seuraamista tehtiin taluttimessa. En tosin tiedä, oliko Netta kontaktissa enemmän nameihin... Välillä Netta innostui jopa vähän pomppimaan. Käännökset menivät kuitenkin kai ihan hyvin. Paikallaankäännöksetkin menivät mukavasti. Netta älysi istahtaa viereen eikä jäänyt seisoskelemaan.

Kokeiltiin myös maahanmenoa, istumista ja seisomista. Seisominen jäi vähemmälle ainakin meillä... Pitäisi siihen keksiä joku käsky. Maahanmenot ja istumiset menivät aika kivasti, joskin Netta meinasi välillä mennä sekaisin. Käsimerkin avulla se suostui menemään maahan.

Paikallaoloa tehtiin neljässä osassa. Aluksi oli kolmekymmentä sekuntia. Netta odotti nätisti. En muista, kävinkö vielä tässä palkkaamassa Nettaa. Seuraavaksi oli vuorossa minuutti. Kävin muutaman kerran palkkaamassa Nettaa ja kerran Netta nousi seisomaan palkkaamisen jälkeen, kun en kai tarpeeksi lujaa sanonut "Oottaa". Muutoin Netta oli nätisti. Seuraavaksi oli puolitoista minuuttia. Palkkasin Nettaa, eikä se kertaakaan noussut seisomaan. Viimeisenä oli kaksi minuuttia ja jälleen kävin palkkaamassa, mutta Netta ei noussut ylös kertaakaan. Netta tosin ei maannut ehkä aivan ihanteellisesti.

Aina paikallaololiikkeen jälkeen Netta kävi makuulle... Hassu koira. Vuorossa oli vielä luoksetulo. Arvelin, ettei Netta tarvinnut liinaa ja niinhän se meni. Kun sanoin "Tule!" ja kouluttaja päästi hihnasta irti, Netta sinkosi luokseni tuhatta ja sataa. Tehtiin sama vielä toisen kerran. Vielä joskus pitää laittaa Netta istumaan ja toivoa, että se pysyy hallissakin siinä.

Ei kuitenkaan mennyt yhtään hullummin. Netta haukahteli välillä innoissaan. Muutenkin namien havittelu olisi ollut sen mielestä tosi kivaa. Häntäkin heilui. Tästä on hyvä jatkaa. Toivotaan, että Netan juoksut ovat myöhässä, ettei kurssi keskeydy. Netan juoksut kun saattavat alkaa kuun puolivälin jälkeen ja olisi harmi jättää kurssi kesken.