Tänään oltiin mätsärissä Hammaslahdella. Oltiin junnut-luokan 6A. Sitä ennen oli pitkä odotus, koska ensin arvosteltiin pennut ja tuomari oli perusteellinen. Sitten olikin jo junnujen vuoro.

Meillä oli parina suomenajokoira, joten heidät laitettiin juoksemaan edellä. Ensin mentiin kaksi kierrosta ympäri ja sitten yksittäiset jutut. Netta pääsi pöydälle. Tuomari katsoi hampaat ja tunnusteli koiraa. Sitten piti tehdä edestakainen liike ja kolmio ja sen jälkeen mennä vielä parin kanssa ympäri. Saatiin sininen nauha ja Royal Canin Maxi Junior-näytepussi.

Lopulta koitti nauhakehä aika. Siinä oli yhteensä kymmenen koiraa. Porukka jaettiin kahtia ja mentiin ensimmäisten joukossa ympäri. Sitten ympäri menivät pienemmän koirat ja kaikki pyydettiin taas kehään seisomaan. Tuomari osoitti neljä koiraa, jotka sijoitettaisiin - me oltiin siinä joukossa viimeisinä.

Vielä piti mennä ympäri ja seisottaa. Sijoituttiin Netan kanssa neljänsiksi. Palkinnoksi tuli sininen muovikassi, jossa oli vinkulelu, ilmeisesti kelluva pallolelu, kaksi Best Friendin herkkutikkua, Best Friendin rinkulapuruluupakkaus ja kolme Royal Canin Maxi Junior-näytepakkausta.