Kylmänä talvipäivänä alkavan flunssan kourissa onkin hyvä omistaa pieni hetki siihen, että matematiikan opiskelun sijaan kirjoittaa koiran blogiin koiranruuasta. Juuri niin, koiran ruuasta.

Pentuna Netta söi Royal Canin Mini Junior-ruokaa. Ne nappulat olivat pieniä ja muistaakseni kolmion mallisia. Aluksi oli ohje syöttää kolme kertaa päivässä, kullakin kerralla puoli desiä. Pian taidettiin määrää kuitenkin kasvattaa. En kuollaksenikaan muista, missä vaiheessa siirryttiin penturuuasta pois. Muistan kyllä pienen Mini Junior-ruokasäkin, joka saatiin kasvattajalta. Aikansa se säkki oli varalla, kunnes se kipattiin tynnyriin, jossa isomman Mini Junior-säkin sisältö oli.

Sitten taisi ruoka vaihtua Golden Eagleen..? Ja nykyään ollaankin syötetty Golden Eaglen sinisen säkin ruokaa tai Royal Canin Medium Adultia. En muista sinisestä säkistä yhtään muuta kuin värin, nimi ei jäänyt tarkemmin mieleen. Golden Eaglen nappulat ovat ainakin sopivan kokoisia.

Tällä hetkellä koirilla on ruokana Royal Canin Medium Adultia. Hieman isohkoja nuo nappulat saattavat Netalle olla, mutta mikä järki olisi kaikille koirille ostaa omaa ruokaa nappuloiden koon takia? Netta kun syö nuo ihan yhtä hyvin kuin muutkin. Nappuloiden koosta puheen ollen, Vilkku söi laihtumisensa takia kesällä hetken Royal Canin Maxi Sensibleä ja ne nappulat vasta hurjan kokoisia olivatkin...

Alla pari kuvaa noista Medium Adult-nappuloista.