Teinpä tässä tänään ja eilen Netalle huomiotakkia. Parin pienen mutkan jälkeen uskallan vihdoin sanoa, että olen ihan tyytyväinen. Kankaathan olin leikannut jo aiemmin, mutta perjantaina huomasin leikanneeni ne väärin. Molemmat olivat muodoltaan samanlaisia (saman puolen kappaleita...) eli ei oltaisi heti saatu haluttua takkia kasaan. Sain loppujen lopuksi kankaat sopiviksi, kun toiseen kappaleeseen leikkasin kaula-aukon toiseen kohtaan ja leikkasin loppuosasta ylimääräisen kaula-aukon irti. Toisesta kappaleesta pitkin leikata enää pelkästä loppuosasta vähän.

Eilen sitten ompelin takkia alustavasti. Huomasin, että Netan on hieman hankala liikkua siinä... Niinpä tänään kevensin takkia edestä (rinnasta ja etujalkojen kohdalta), jotta Netan olisi helpompi liikkua. Sitten tuli operaatio mahanauha (johon olin ostanut pistolukon ja johon pihistin Best Friendin liivistä soljen). Kun yritin ommella nauhaa liian paksuna, ompelukoneen neula otti ja katkesi. Ei siinä mitään, neula irti pihdeillä nauhasta ja uusi neula koneeseen.

Vielä piti mallata takkia Netan päälle ja katsoa, miten nauha asettuu. Varovasti nuppineuloilla aluksi (pari nuppineulaa sain laitettua, kun takki oli Netan päällä, muutoin takki ei ollut Netan päällä) ja taas mallaamaan. Sitten harsin nauhan kiinni, irrotin nuppineulat ja ompelin takin valmiiksi.

Pahoittelut kuvista. Takin kangas on heijastinkangasta, eli hankala saada kuvaa. Salama nimittäin tekee väreistä vähemmän kauniit, mutta ehkä näistä kuvista saa jotain selkoa.

 
Eilen vielä lyhensin Best Friendin heijastinliivin kuminauhaa. Myöhemmin tajusin, että voisin sen soljen ottaa ja se oli hieman säätämistä. Lopputulos olikin, että ompelin tänään kuminauhan aivan valmiiksi.