Netta

2 v

Perustiedot

Nimi: Milennas Annetta
Kutsumanimi: Netta
Rotu: Shetlanninlammaskoira
Väri: Soopeli
Sukupuoli: Narttu
Syntymäaika: 24.4.2010

Isä: Lundecock's Happy Talk
Emä: Milennas Mirelle
Sisarukset: Milennas Alinka, Milennas Annabella ja Milennas Alisa

Koko:

Säkä: n. 41 cm
Paino: 10 kg

Terveys:

11.6.2010: CEA, CRD/CH todettu
Ylämaitokulmahampaiden poisto lokakuussa 2010
Sterilisaatio 3.5.2012
Hampaidenpuhdistus 3.5.2012

Luonne:

Netta on oman perheen keskenen iloinen ja innokas, oikeastaan häntä heiluttaa koiraa. Vieraissa tilanteissa ja vieraita kohtaan Netta on varautunut, mutta loppujen lopuksi se on silti utelias. Netan mieleen eivät ole liian innokkaat urokset tai liian innokkaat pennut. Innostuessaan Netta alkaa herkästi haukkua.

Miksi Netta?

Idea sheltin hankkimiseen lähti ollessani eräässä mätsärissä nyt jo edesmenneen lyhytkarvaisen colliemme Pirin kanssa vuonna 2008. Satuin mätsärin jälkeen saamaan päähäni, että haluan sheltin. Aluksi vanhemmat varmaan ajattelivat, että tuo vaihe menee vielä ohi. Taisin jauhaa aika paljon koko shelttijutusta ja lopulta sovimme, että voin saada sheltin 15-vuotiaana, jos vielä silloin sen haluan. Eikä se shelttivaihe mennyt ohi. Taisin lueskella koirakirjoista shelteistä. Ostin esimerkiksi hihnoja etukäteen. Eikä mitään kuukautta tai paria, vaan vuotta ennen kuin oletetun sheltin olisi tarkoitus saapua.

Sheltin etsintä alkoikin. Pienen mutkan kautta löytyi Netan kasvattaja. Kaksi pentua oli vielä vapaana. Olin miettinyt ties mitä nimiä pennulle, mutta isäni oli alkanut puhua kuin itsestään selvänä asiana pennusta nimellä Netta. Niinpä Netta vakiintui nimeksi. Isäni sanoi toisen vapaana olevan pennun olevan "Ihan Netan näköinen" ja sehän pentu me taidettiinkin valita.

Harrastukset:

Koiranäyttelyt (paras tulos H)
Match show:t (paras tulos PUN-3)

KoiraNet-jalostustietojärjestelmä