Eilen illalla Netta raapi kuonoaan ja myöhemmin illalla huomasin kuonon turvonneen hassusti nenän ympäriltä. Meinasi siinä vähän paniikki iskeä, selattiin Koiran kotilääkäri-kirjoja ja netistä katsottiin. Oli varmaan joku ampiainen pistänyt. Annettiin kortisonitabletti, jotta turvotus laskisi. Koko juttu huomattiin siinä n. klo 21 ja ainakin puolen yön aikaan turvotus oli jo laskenut. Aamulla kuono oli vielä vähän turvonnut, mutta turvotus laski vieläkin.

Käytiin tänään mätsärissä. Se oli Joensuussa Koivuniemen kentällä. Oltiin nuorissa ja nuoria koiria oli paljon. Tuomari oli perusteellinen ja antoi hyviä neuvoja. Oltiin 59 A (aiemmin ollaan aina oltu B). Ensin piti mennä kehä kerran parin kanssa yhdessä ympäri, sitten Netan pitikin olla pöydällä. Tuomari kysyi, haluttiinko kokeilla mittaamista joten kokeiltiin ja Netta oli nätisti. Netta myös antoi aika nätisti tuomarin katsoa hampaat ja kopeloida turkkia. Sitten piti vielä seisottaa pöydällä ja mennä edestakainen liike. Sitten parinamme olleen mäyräkoiran piti tehdä samat jutut ja piti vielä mennä parin kanssa kerran ympäri. Saatiin punainen nauha ja tuomari sanoi, että huomasi että olimme harjoitelleet.

Nuoret olivat alkaneet numerosta 55 ja loppuivat pariin 69, jossa oli kolme koiraa. Sen jälkeen valittiin sinisten parhaat ja lopulta oli vuorossa oma nauhakehä. Ensin juoksivat isot koirat ja sitten me pienten koirien kanssa. Ei sijoituttu. Oli oikein kaunis ja mukava sää olla mätsärissä.