Eilen tuli tylsyydessä väsättyä Netalle jonkunlainen puolikuristava panta. Ohje löytyy täältä. En tosiaan ole aiemmin pantoja tehnyt ja jälki on sen mukaista. Lisäksi onnistuin kuvaamaan pannan väärin päin mutta se ei nyt haittaa.

Tarvikkeina oli tuo musta kangas, mistä Netan talvimanttelikin on tehty, pinkkiä nauhaa valkoisilla ympyröillä, nylonnauhaa ja nylonnauhassa kiinni olleet D-renkaat.

Ensimmäinen pantaosuus mustasta kankaasta meni pieleen ja piti leikata uusi. Ompelukoneella en saanut puolattua mustaa lankaa. En tiedä mikä siinä oli, se vain sotki sen langan. Niinpä mentiin valkoisella... Lisäksi ompelukoneen mielestä tuo nylonnauha oli liian paksua kaksinkerroin ja se sotki langan. Niinpä yritin ensin ommella pallonauhan nyloniseen, mutta lopetin ja aloin ommella pallonauhaa nyloniseen, jonka alla oli jo suoraan pantaosa. Siinäkin langan piti koko ajan irtoilla neulasta. Hmph.

Niinpä ompelin pehmusteen sitten käsin kiinni pantaan. Pannan varsinainen pitempi ompeluosuus tuli ommeltua koneella ja sitten oli työtä sen kääntämisessä. Nylonnauhahan oli koko ajan kiinni siinä. Pannan ns. päädyt piti ommella käsin, koska ompelukoneella en jaksanut värkätä. Sitten oli vuorossa ns. kuristusosa ja senkin päädyn ompelin käsin.

En jaksanut huolitella kangasta enkä tehdä mitään niin nylon- kuin pallonauhankaan reunoille. Jälki on sen mukaista ja näen varsin hyvin, mikä meni pieleen...