Nyt on meidän osalta takana Joensuun Elo-Karelian ensimmäinen päivä. Tultiin aamulla kai kahdeksan jälkeen ja leiriydyttiin shelttikehän laidalle. Uskokaa muuten huviksenne, koon 81x58x58 cm kevythäkki ei ole nimensä mukaisesti kovin kevyt.

Seurailin siinä vähän urosten arvosteluja, uroksille tuli paljon ERIä ja kai muutama EH. Tuomarina oli Cristian Stefanescu Romaniasta. Lopulta yritin vähän kunnostaa Netan turkkia, mutta ei siitä sen enempää. Siirryin kehän laidalle odottamaan juniorinarttujen alkamista.

Vihdoin juniorinartut kutsuttiin kehään. Ensin tuomari kiersi katsomassa pienen matkan päästä kaikki koirat ja Nettahan yritti tietysti hyppiä ja niin poispäin. Sitten ensimmäinen otettiin pöydälle.

Nostin Netan pöydälle, kun numero 116:n piti tehdä vielä liikkeet. Nettaa piti asetella pari kertaa, koska se meinasi kai kyllästyä. Sitten tuomari tuli, kysyi Netan ikää ja tarkasti hampaat sekä tutki Nettaa. Sitten piti mennä edestakainen, ympäri ja lopuksi seisottaa koira. Arvostelu saatiin heti, H sieltä tuli.

"High on legs. Long in body. Roached backline. Rear angulations straight. Short coat. Good colour & temperament"
JUN H - rodunomainen lähestyttäessä

Nyt en jaksa yrittää suomentaa arvostelua, pääpiirteittäin ymmärsin sen kyllä. Jos joku tietää, mitä tuo roached tarkoittaa, saa tulla valaisemaan.

Kehän jälkeen kokosin Netan kevythäkin ja tavarat. Sitten vein Netan vähäksi aikaa 4H:n koiraparkkiin ja sen jälkeen lähdin Netan kanssa kiertelemään myyntikokuja. Ostin Showlinkin kojusta sinisen EU-passin suojakannen, koska nuo suojakannet käyvät rokotustodistuksille. Hintaa oli kolme euroa. Lisäksi ostin Käherryshuollon kojusta tuon harjan. Harja maksoi 4,50 euroa.