Juuripa niin. Miksiköhän ihmeessä välillä eksyn katsomaan tämän vuoden kansainväliset ja kaikkien rotujen näyttelyt Kennelliiton sivuilta ja vieläkin useammin Pohjois-Karjalan kennelpiirin sivujen ilmoitustaulun? Lähiseutujen näyttelyt meinaavat aiheuttaa joskus päänvaivaa, mutta Pohjois-Karjalan kennelpiirin sivuilta löytävät onneksi mätsärit, joita on nytkin keväälle jo tiedossa.

Näyttelyitä ei tulla varmaan koskaan kiertämään kauhean monia vuodessa, kun sattuu päälle jotain muuta tai ei pääse muuten vaan. Elätellään toivoa siitä, että päästäisiin Lappeenrannan näyttelyyn pyörähtämään ja Joensuussa oleva Elo-Karelia on täysin varma. Muihin ei taidetakaan päästä. Kajaanissa olisi ollut tammikuussa näyttely, mutta Netta olisi ollut silloin liian nuori. Silloin, kun olin viime viikonloppuna Kuopiossa, Tuusniemellä olisi ollut ryhmänäyttely. Ensi viikon lauantaina olisi Juuassa ryhmänäyttely, mutta eipä ei. Onneksi päästään sentään Joensuun näyttelyihin syksyllä. Onneksi silloin on kaksi näyttelyä sinä viikonloppuna.

Mätsärit ovat helpompia ja niihin on helpompi päästä, kun niitä on täälläpäin aika usein. Niissä tullaan keväälläkin pyörimään ja korkataan mätsärikausi ilmeisesti huhtikuussa. 12.3. olisi joku mätsäri, mutta itse en pääse silloin ja Netalla on vielä juoksutkin.

Näyttelykoulutusten alkua odotetaan kuin kuuta nousevaa, joskin se ilo alkaa vasta huhtikuun alussa. Päästään treenaamaan näyttelyitä varten eikä yritetä miettiä tokoa, ettei Netta vaikka istu näyttelyissä sitten kehään tai pöydälle.

Melkein mitään ei uskalla vielä lyödä lukkoon, ainoastaan Joensuun näyttelyn. Mätsäreihin meno päätetään loppujen lopuksi aina suunnilleen samana päivänä ja ihan hyvä niin.

Olen ehtinyt jo monesti listata, mitä näyttelyyn pitää sitten ottaa mukaan. Kaikki aina Netan papereista kevythäkkiin ja sadevaatteisiin asti.