Tänään oli siis ensimmäinen kerta Idän Vepelteäjien uimakoulua. Netta oli pienimmästä päästä. Aivan aluksi Netta tosin vain tärisi jonkun aikaa, kun yksi berni tuli Netan luokse ja sai Netan vilauttelemaan hampaitakin. Tärinä meni kuitenkin ohi. Meitä oli paikalla neljä joten jakaannuimme kahteen pariin. Toinen pari suuntasi yhden koiran kanssa vesirastille ja toinen kuivarastille (?). Me mentiin kuivarastille. Kouluttajia oli kaksi, toinen piti siis vesirastia ja toinen kuivarastia. Aluksi äiti sai talutella Nettaa ja minä katselin, mitä leonbergin kanssa tehtiin. Sitten oli Netan vuoro.

Nettaahan ei ole koulutettu noutamaan. Se kyllä kanniskelee leluja - ja kiellettyjä asioita - joskus. Silti se ei lähde leikkimään kanssani vetoleikkiä. Nyt Nettaa yritettiin saada ottamaan lelu suuhunsa, mutta eipä tuo pahemmin kiinnostanut Nettaa. Saatiin neuvoksi opetella käsikosketusta eli minun tulee palkata Nettaa, kun se tökkää nenällä käteeni.

Seuraavaksi oli vesirasti. Sinne Netta pääsi meidän parista ekana. Nettahan on kerran uinut, kun se kannettiin veteen... Kuulemma niin ei kanna tehdä. Aluksi piti houkutella Nettaa veteen, joskin se aluksi säikähti aaltoa. Nettaa piti palkata sen tullessa veteen. Sitten ei saanut houkutella, piti vain kehua, kun Netta tuli luokseni veteen. Kokeiltiin niin, että kouluttaja piti hihnaa ja kun Netta tuli veteen, se sai namin. Käveltiin tällä tavalla vedessä, tosin hihnan pitäjäksi vaihtui parimme. Välilllä Netta peruutti takaisin hiekalle, mutta tuli veteen namin toivossa. Kuulemma olin selkeä ja palkka tuli, mistä pitikin (ja ohjeet menivät perille). Saatiin neuvoksi harjoitella tätä kahluujuttua jossain, missä on matalaa vettä ja kun sää on tyyni.

Parin juttujen katselun jälkeen oli vielä kuivarasti. Leikittäminen ei Nettaa kovinkaan innostanut, paitsi että nyt se alkoi jo läpsiä lelua tassuilla ja haistelikin sitä välillä. Kouluttajan lelut vain eivät ilmeisesti Netalle kelvanneet. Ehkä ensi kerralla otetaan Skinneeez-kettu mukaan? Otettiin vielä vähän käsikosketusta, joskin tassukin meinasi välillä tulla mukaan. Neuvoksi saatiin kotona harjoitella käsikosketusta sekä palkita, jos Netta ottaa jonkun lelun tai vastaavan suuhunsa. Pitääpä kokeilla sillä kettulelulla.