Tänään käytiin Joensuun Tokmannin parkkipaikalla mätsärissä. Mätsärin olivat järjestäneet Pohjois-Karjalan Tanskandogit. Osallistuttiin Netan kanssa teinit-luokkaan sekä junior handleriin.

Aluksi selitettiin, mitä mätsärissä tapahtuu ja kerrottiin kehät. Parikilpailu alkoi ja se oli kahden kehän alueella. Huomasin lapsi ja koira-kilpailun alkaneen syrjäisemmässä kehässä ja menin sinne odottamaan junior handleria. Oli alkanut sataa ihan kunnolla ja kun junior handler alkoi, satoi edelleen. Ensin tuomari taisi katsoa koirat läpi, sitten porukka jaettiin kahtia ja ensin ympäri menivät isot, sitten pienet. Sitten piti vielä vuorotellen tehdä kolmio ja vielä seisottaa koiria. Ei sijoituttu ja siirryttiin odottamaan, milloin päästäisiin teinit-kehään.

Kehässä oli otettu muutama pari sillä välin ja päästiin aika hyvänä saumaan kehään. Meillä oli parina toinen sheltti. Ensin piti mennä yhdessä ympäri. Sitten tuomari tutki koiraa ja piti itse näyttää hampaat. Netta vähän väisti tuomaria. Piti vielä tehdä edestakainen, joka meni Netan kanssa ihan hyvin, vaikka se ravistelikin turkkiaan siinä välissä. Saatiin sininen nauha.

Lopulta oli nauhakehän aika ja siinäkin porukka jaettiin kahtia. Oltiin ensimmäisessä puoliskossa ja piti mennä ympäri. Sitten meni toinen puolisko ja seisotettiin koiria. Sitten saatiinkin Netan kanssa jo lähteä.