Tänään suunnattiin Netan kanssa aluksi Koirakoulu Napakan agilitypäivään Napakan hallille. Namipussiin oli ladottu hirveä kasa juustoa. Agilitypäivässä olikin paljon rotukavereita, shelttejä oli yhteensä viisi.  Porukka jaettiin kahtia ja aluksi oltiin putkipuolella.

Ensin mentiin keppejä. Kepeissä oli verkot ja Netta pari kertaa törmäsi vähän verkkoa päin. Seuraavaksi kokeiltiin putkea. Netta meni putken aika nätisti. Putkea kokeiltiin aika monta kertaa, Netta ehti myös pari kertaa kokeilla hyppy-putki-yhdistelmää. Vauhdilla se ainakin rymisteli!

Sitten oli vuorossa pussi. Sitä estettä Netta oli pentuagilityssä pelännyt. Nyt se kuitenkin rynnisti läpi, kun pidin pussia ylhäällä. Netta tosin ei halunnut juosta umpinaiseen pussiin, mutta ei se mitään. Se livisti pussin ohi, kun yritettiin saada sitä menemään se umpinaisena.

Seuraavaksi siirryttiin kontaktipuolelle. jossa kokeiltiin rengasta, A-estettä ja puomia. Aluksi kokeiltiin rengasta. Se meni Netalta ihan näppärästi. Myöhemmin kokeiltiin rengasta omatoimisena ja Netta kerran yritti livistää väärästä kohtaa. Muuten se taisi mennä ihan hyvin.

A-este olikin Netalle jo vanha tuttu. Sai siinä itsekin juosta, kun piti koiraa hihnassa ja se rymisteli estettä pitkin. Kun kokeiltiin estettä omatoimisena, oli hyvä, kun ehdin alastulossa edes hihkaista: "Ota!" Puomikin oli Netalle vanha tuttu, joten nameja ei tarvinnut laittaa. Netta lähti näppärästi kiipeämään, mutta jonkun jättämät makkaranpalat saivat sen välillä pysähtymään. Ohjeeksi sain vielä, että ota!-käskyn voi sanoa aiemmin (samoin kuin muutkin käskyt). Kun laitoin namin namialustalle, Netta lähti kiipeämään puomilla eri suuntaan ja ei kun vaan päästä uudestaan.

Omatoimisena kokeiltiin jossain välissä keppejäkin. Välillä meni hieman nopeammin, välillä hitaammin. Aiemmin oli kokeiltu omatoimisena myös putkea ja sehän taitaa olla Netan lempieste. Mahdotonta sanoa, tykkääkö Netta enemmän A-esteestä ja puomista vai putkesta.

Agilitypäivän jälkeen suuntana oli PoKSin halli ja toko. Luoksepäästävyys meni ihan kivasti, mutta pudotin vahingossa namin ja Netta katseli maata... Seuraavaksi oli paikallaolo, jossa kokeiltiin matkan pidentämistä. Netta jäi kyllä ihan nätisti aluksi. Sitten joku koira nousi ja joku muukin koira taisi nousta, joten Nettakin nousi. Sitten se ei enää jäänyt oikein nätisti, vaan lähti hipsimään perässä.

Tokon hyppy oli meille vähän vieraampi. Netta nimittäin oli vielä pentu tokon alkeiskurssilla 2010, eli hyppyä ei silloin otettu. Kyllä se nopeasti älysi hypätä. Parin hypyn jälkeen liike jätettiinkin hautumaan. Omatoimisesti piti tehdä peruuttamista. Netta meinasi aluksi istua, mutta peruutti vähitellen hiukan.

Seuraavaksi vuorossa oli kaukokäskyjen alkeita. Koira vierelle makaamaan ja sitten mentiin koiran eteen. Istu-maahan-istu-maahan-istu ja namia koiralle. Netan maahanmenoasento tosin oli välillä aika mielenkiintoinen. Takajalat kun olivat vähän hassusti...

Viimeisenä oli vielä luoksetuloa. Ensimmäisellä kerralla Netta jäi nätisti istumaan ja juoksi luokseni heti. Toisella kertaa Netta varasti juuri samalla hetkellä, kun ehdin huutaa "Tule!" Eteentulemista pitääkin vielä harjoitella. Saatiin kuitenkin taas kerran tosi hyviä vinkkejä.